Back to All Events

Radical Embodiment: Fear & Anger (Transformational Workshop)


  • 15 Grebbeberglaan Utrecht, UT, 3527 VX Netherlands (map)

Waar ben jij bang voor? Waar houdt angst jou -bewust of nog onbewust- tegen in je leven? En wat maakt jou echt boos? In hoeverre mag dat er zijn?

Angst en Boosheid. 2 van de belangrijkste emoties. En toch hebben we er op school niet uitgebreid les in gekregen. Ook zijn we veelal niet bepaald door ouders of opvoeders aangemoedigd deze emoties te onderzoeken of uitgebreid te uiten. Waardoor we wellicht zijn gaan geloven dat we er beter met een boog om heen kunnen bewegen.

Wij, Sylvia, Kim, Teun en Koen, geloven dat dat anders mag (of zelfs moet!). Want door emoties te ontkennen of onderdrukken, ontnemen we onszelf ook de wijsheid, vitaliteit en levenskracht die erin verborgen ligt. Dit kan uiteindelijk zelfs leiden tot fysieke en emotionele klachten als disbalans, depressieve gevoelens en burn-out.

Wij nodigen jou uit je emoties radicaal te gaan omarmen en belichamen. We gaan op onderzoek naar onze diepe angsten en hoe we die kunnen transformeren tot onze kracht. We gaan kijken hoe het is om -uiteraard in alle veiligheid- volledig in onze boosheid te stappen. Zodat we kunnen ervaren dat het eigenlijk vervormde levenskracht is.

Je mag van ons liefdevolle confrontaties, de nodige diepgang en af en toe een klein duwtje in de rug verwachten. Waarbij we natuurlijk je “nee” ook respecteren. Alles met een gezonde dosis humor. Dit is jouw persoonlijke transformatieproces, die we juist in een veilige setting met elkaar aan gaan. In de volgende werkvormen:
• leren door ervaren en beleven
• lichaamsgericht werk
• systemisch werk (o.a. opstellingen)
• proceswerk
• deelrondes (sharing)

VOOR WIE?

Deze 2-daagse (zonder overnachting) is voor vrouwen, die op een veilige manier hun emoties Angst en Boosheid willen onderzoeken. Mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel. Die een diepe, transformerende dag aandurven. Minimumleeftijd is 18 jaar.

Voor geïnteresseerde mannen is er 4 en 5 mei deze 'Deep Dive':
https://www.facebook.com/events/341478070055965/

AAN HET EINDE VAN DEZE TWEE DAGEN, HEB JE...

• Meer inzicht in het ontstaan, nut en belang van Angst en Boosheid.
• Meer bewustwording en inzicht in de beklemmende rol die Angst en Boosheid kunnen spelen in jouw leven.
• Minder belemmerende overtuigingen rondom Angst en Boosheid.
• Meer vaardigheden en tools om met emoties om te gaan, én om Angst en Boosheid te kunnen transformeren.
• Meer veerkracht, levenskracht en levensenergie in je lichaam, en meer ruimte voor plezier, vreugde, liefde, vergeving en geluk.

OVER DE WORKSHOP FACILITATORS

We begeleiden dit weekend met 4 facilitators -2 mannen en 2 vrouwen-, om een krachtige en veilige bedding te bieden. Alle vier zijn we in de emotie die voor ons de grootste uitdaging was gedoken, om niet alleen als expert, maar ook ervaringsdeskundige voor de groep te verschijnen.

Koen (van Ghyseghem) leidt de eerste dag 'Radical Embodiment: Fear'. Hij is orthopedagoog, coach, trainer, procesbegeleider en therapeut in opleiding. Samen met Shinta hebben zij twee kindjes. Hij is initiatiefnemer van De Onderwijstafel, die psychologische veiligheid op scholen bespreekbaar en mogelijk maakt. Daarnaast heeft hij zijn praktijk voor systemische individuele, relatie en familie-coaching Con(M)Pasión. Zijn (extreme) angst om andere pijn te berokken heeft hem jaren in de weg gestaan van echt contact en in verbinding zijn. Hij is er echter door zijn eigen werk en zijn grote praktijkervaring achter gekomen dat in mensen hun diepste angsten, hun echte wil en motivatie voor leven verborgen zit.

Teun (Kapteijns) leidt de tweede dag over Boosheid. Hij heeft zich de afgelopen jaren veelvuldig beziggehouden met het thema ‘boosheid’. Vanwege het missen van een mannelijk rolmodel in zijn directe omgeving, ontwikkelde hij een relatie met boosheid die vooral neigde naar binnen houden, ontkennen en onderdrukken. Inmiddels ervaart hij telkens opnieuw de (levens)kracht en passie die achter deze taboe-emotie vrijkomt. Teun heeft zijn eigen coaching- en counselingpraktijk in Haarlem, en hij werkt als trainer/coach binnen het bedrijfsleven, voor Stichting Breekjaar en FC de Krachtpatsers. Hij en zijn vriendin Amy zijn sinds kort de trotse ouders van een zoontje van een half jaar.

Sylvia (Harskamp) ontwikkelt momenteel de transformational workshop-dag 'Radical Embodiment: Sadness'. Ze heeft haar eigen coaching- en counseling praktijk Studio Silk. Ze werkt als trainer voor het Alexander Concept en is gecertificeerd Yin yoga docente. Haar werkwijze is lichaamsgericht en ze is uitgebreid geschoold in het werken met de kwaliteiten van het onderbewuste. De uitdagingen van haar levensreis hebben haar keer op keer uitgenodigd daadwerkelijk verdriet te mogen voelen. Sylvia weet als geen ander hoe in echte kwetsbaarheid levenskracht verscholen ligt. Door werkelijk verdriet te mogen voelen en uiten, kon ze haar hart openen en kreeg haar lichaam ruimte om te herstellen. Samen met Thijs heeft Sylvia 2 zonen en een dochter.

Kim (Triesscheijn) is levenstherapeut/healer, transformational coach en freelance creatief (directeur). Ze is founder van Owning Our Stories, haar ‘heart-led business’, waar ze haar creativiteit en spiritualiteit combineert in het creëren en faciliteren van transformational workshops en coaching programma’s. Voor haar nieuwe 1-daags Transformational Workshop rondom ‘Radical Embodiment: Joy’ is Kim (Triesscheijn) op onderzoek uit waarom het zo moeilijk voor haar -en misschien wel ons allemaal- is volledig in haar/onze 'joy' te stappen. En wat we ervoor nodig hebben dit echt te mogen en kunnen doen. Ze woont in Amsterdam met Bram en is moeder van een zoontje van 2,5 jaar.

PRAKTISCHE INFORMATIE & AANMELDEN

👉 Datum: zaterdag 8 & zondag 9 juni 2019
👉 Tijden: 9.30 uur - 17.00 uur
👉 Locatie: Grebbeberglaan 15 in Utrecht
👉 Kosten: € 225,- incl. 21% BTW (inclusief koffie/thee en fruit/snacks. Lunch dien je zelf te verzorgen)
👉 Early bird: € 175,- (t/m zondag 12 mei)
👉 Deze workshop is in het Nederlands. English possible upon request.

Durf je het aan te gaan? Meld je aan via info@owningourstories.nl
Er is ruimte voor maximaal 30 vrouwen.

OVER RADICAL EMBODIMENT

Radical Embodiment is ontstaan uit een intensieve samenwerking tussen Teun, Koen, Sylvia en Kim (zie: Over de workshop facilitators). Met de intentie om meer van hun eigen emoties te begrijpen en belichamen en de learnings hierover te delen. Radical Embodiment kan ingezet worden als korte, verkennende workshop op 1 van de 4 emoties (Fear, Anger, Sadness of Joy), als transformerende 1-daagse workshop, of als meerdaagse ‘intensive’. Meer info? info@owningourstories.nl